menu

De duurzame highlights van LoooX in 2023

  • Blog
31-12-23

Duurzaamheid recap van LoooX Lief

Het einde van het jaar is een mooi moment om stil te staan bij het afgelopen jaar. Welke doelen zijn behaald en waar willen wij in 2024 naartoe? Zo willen we jou meenemen in de stappen die wij hebben gezet in 2023 voor een betere wereld. Het LoooX Lief projectteam heeft zich ook dit jaar weer ingezet voor verschillende duurzame initiatieven. Wij lichten er hier vier van uit.

Bomen terugplanten

Bomen terugplanten

Wij hebben weer veel bomen mogen planten! Aan het eind van 2023 staat de teller op 757 aangeplante bomen. Zo dragen wij ons steentje bij om onze aarde te onderhouden. Zodat niet alleen wij, maar ook toekomstige generaties hier nog jarenlang van kunnen genieten.

Papier hier!

Ook maken we steeds meer gebruik van papieren pallets! Deze pallets zijn niet alleen sterk, maar ook lichter dan houten pallets. Wat ook nog eens fijn is voor ons personeel! Het mooie is: deze pallets zijn 100% recyclebaar. Hoe mooi is het dat wij al de 10.000 papieren pallets zijn gepasseerd?

Minder plastic

In onze productie maken we gebruik van een nieuw soort wikkelfolie. In dit folie zit minder plastic verwerkt. Met deze overstap hebben wel al 2500 kg plastic bespaard. Op deze manier hopen we met kleine stapjes een verschil te maken.

Buzzy Bees van LoooX

Ook in 2023 zijn onze bijen weer druk bezig geweest met de honingproductie. Wij zijn onze 20.000 bijen collega's, die op ons dak wonen, erg dankbaar.

Lees meer over onze bijen

Goede doelen

Zelf ondernemen we verschillende stappen om ons bedrijf te verduurzamen, maar er zijn een hoop goede bedrijven die ons een stapje daarbij helpen. Of die wij geholpen hebben met een bijdrage aan het goede doel waar zij voor staan. Dankzij onze besparingen kunnen wij een bijdrage leveren aan een groenere wereld. Samen staan we sterk!

Denk met ons mee!

Ook in 2024 willen we weer ons steentje bijdrage aan een groenere wereld. Binnen ons bedrijf door onze bedrijfsprocessen te verduurzamen, maar ook door goede doelen te steunen. Ook gaat het LoooX Lief projectteam onze verpakkingen aanpakken, door de overstap te maken naar papieren tape. Dus, houd onze social media goed in de gaten voor meer groene updates! Heb jij zelf nog toffe ideeën om onze planeet te redden? Deel ze met ons en wie weet gaan we ze wel uitvoeren!