menu

Duurzame samenwerking tussen Circulus en LoooX Bathrooms

  • Blog
07-02-24

Circulus levert twee unieke insectenhotels aan LoooX

We leven in een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt. Wij steunen dan ook graag projecten die bijdragen aan een groenere wereld. Een prachtig voorbeeld is onze lokale samenwerking met Circulus. Circulus is actief in het afval- en grondstoffenbeheer én in het beheer van openbare ruimtes. Zij hebben onlangs twee prachtige insectenhotels geleverd aan LoooX. Lees meer over dit duurzame initiatief.

Een tweede leven voor ons resthout

Een tweede leven voor ons resthout

Circulus streeft naar het bedenken van innovatieve manieren om restmaterialen een tweede leven te geven. Dankzij de samenwerking met LoooX kunnen ze het resthout dat vrijkomt bij het productieproces van onze badmeubels, gebruiken voor de bouw van onder andere unieke insectenhotels. De insectenhotels, met afmetingen van 80 cm bij 200 cm, zijn niet alleen een artistieke aanwinst voor de omgeving, maar belichamen ook ons streven naar een steeds groener bedrijf.

Een insectvriendelijk toevluchtsoord

De insectenhotels die Circulus heeft gemaakt voor LoooX zijn meer dan alleen prachtige decoraties. Ze dienen als toevluchtsoord voor verschillende insecten, zoals bijen, vlinders en kevers. Door het gebruik van resthout wordt niet alleen de natuurlijke habitat van deze kleine wezens beschermd, maar wordt er ook een belangrijke bijdrage geleverd aan het behoud van biodiversiteit.

Circulair gedachtengoed

Als blijk van waardering voor de vruchtbare samenwerking heeft Circulus deze twee insectenhotels met zorg vervaardigd. Prachtig hoe deze zijn gemaakt van het resthout dat vrij komt uit ons productieproces. Zo zie je maar weer hoe wij, samen met Circulus, de circulaire economie omarmen.

Hard op weg naar groen

Door resthout een tweede leven te geven, laten we zien dat het mogelijk is om elegantie te combineren met milieuvriendelijkheid. Deze insectenhotels dienen niet alleen als thuis voor kleine wezens, maar ook als herinnering aan de kracht van lokale samenwerkingen in het nastreven van een groenere wereld. Ben je benieuwd naar de andere duurzame initiatieven van ons LoooX Lief projectteam? Neem dan hier een kijkje.