Rvs onderhoud

Lees hier hoe je een rvs-product, zoals bijvoorbeeld de Rvs BoX het beste kunt onderhouden. Hierdoor blijft de kwaliteit van het rvs-materiaal behouden. 

Roestvrijstaal 

Door vervuiling van buitenaf kan vliegroest (oppervlakteroest) op het rvs ontstaan. Dit is te herkennen door een oranje waas op het rvs en voelt ruw aan. Vliegroest is eenvoudig te verwijderen met de LoooX rvs-behandelingskit. Dit is een specialistisch reinigingsmiddel voor het onderhoud van geborsteld rvs. Hiermee verwijder je snel en doeltreffend (lichte) roestplekken.

De LoooX rvs-behandelingskit

De rvs-behandelingskit bestaat uit 100 ml soft reiniger, 100 ml protect, een spons en latex handschoenen. Zorg dat het oppervlak voor gebruik van de set droog en schoon is. Dit om aanhechting en inwerking van agressieve stoffen te voorkomen. Let op: gebruik de behandelingskit altijd in combinatie met de bijgeleverde handschoenen om mogelijke irritaties te voorkomen.

Maak de behandelingskit open en pak allereerst de 100 ml soft reiniger. Schud goed voor gebruik. Breng vervolgens met een vochtige spons de reiniger op het product aan en laat de reiniger 1 minuut intrekken. Begin daarna met enige druk de spons over het materiaal te bewegen (poetsen / boenen). Beweeg de spons altijd in de richting van het materiaal. Bij hardnekkige roest kan ook de witte kant van de spons voorzichtig gebruikt worden.

Verwijder aansluitend de restanten met een vochtige doek. Houd er rekening mee dat dit zorgvuldig wordt gedaan om te voorkomen dat vuil opnieuw in de poriën worden gewreven. 

Gebruik daarna de 100 ml protect voor een beschermende laag. Verdun de protect met water voor dagelijks gebruik (50 ml op 1 liter water). Met een spons of doek bescherm je vervolgens de oppervlakte. Voor een optimaal resultaat spoel je de oppervlakte naderhand af met koud water.

Onze tips

Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen zoals bleekmiddelen of zilverpoets en scherpe/schurende voorwerpen, zoals een schuurspons. Deze producten zijn niet goed voor het rvs. Bij gebruik van tegel- en voegenreiniger moet het product afgespoeld worden met voldoende helder water.

Rvs behandelingskit

INFO

Moodboard

RVS MOODBOARD

Neem direct contact met ons op.

Hoe kunnen wij u helpen?
Chat direct WhatsApp Telefoon
Koop LoooX
Tailor-Made