LoooX waskommen onderhoud

Waskommen in het toilet of de badkamer krijgen een hoop te verduren. Om de waskommen zo mooi mogelijk te houden, schrijven we verschillende onderhoudsadviezen voor. Naast algemene aanbevelingen geven we ook nog extra tips voor onze Ceramic Small en Stone serie.

Algemene aanbevelingen voor reiniging waskommen

  • Gebruik voor de dagelijkse reiniging van de wasbak een zachte doek met lauw water en neutrale zeep. 
  • Maak de wasbak na elk gebruik met een zachte droge doek droog. Hiermee voorkom je kalkaanslag die wordt veroorzaakt door kalk in het water. 
  • Schenk geen gekleurde vloeistoffen in de wasbak en laat hierin ook geen vloeistoffen staan, want hierdoor kunnen vlekken ontstaan. Als dit wel gebeurt, maak dan de wasbak zo snel mogelijk schoon. 
  • We ontraden installatie op een plek waar het artikel in contact kan komen met voedsel, vet, alcohol of diverse chemische middelen. 
  • We ontraden het gebruik reinigingsmiddelen die zuren of krachtige antioxidanten bevatten, omdat deze het artikel kunnen beschadigen. 

Aanbevelingen onderhoud Ceramic Small serie


Sink Ceramic (small)

We raden aan deze met water en neutrale zeep te reinigen. Regelmatig reinigen met niet schurende middelen en niet krassende sponsjes. Sponsjes met een hard oppervlak kunnen de beschermende laag op de wasbak krassen en beschadigen, waardoor de wasbak poreuzer wordt en eerder vuil zal vasthouden. 

Sink Ceramic Raw (small)

Deze collectie wasbakken is met de hand gemaakt. We raden aan deze met water en neutrale zeep te reinigen. Gebruik daarom geen korrelige reinigingsmiddelen of scrubmiddelen. En natuurlijk moeten op de wasbak nooit objecten worden geplaatst die krassen kunnen veroorzaken. Het gebruik van agressieve middelen, zoals bleekmiddelen, metalen of zeer stugge borstels, zuren, oplosmiddelen, etc. dient te worden vermeden. Bij Ceramic RAW waskommen raden we aan om het product zo nu en dan te behandelen met een olie of wasachtig achtig product. Dit haalt de originele kleur op en vervaagd vlekken die bijv. zijn ontstaan door zeer kalkrijk water. 

Sink Ceramic Terrazzo (small)

We raden aan deze met water en neutrale zeep te reinigen. Gebruik geen korrelige reinigingsmiddelen of scrubmiddelen. En natuurlijk moeten op de wasbak nooit objecten worden geplaatst die krassen kunnen veroorzaken. Het gebruik van agressieve middelen, zoals bleekmiddelen, metalen of zeer stugge borstels, zuren, oplosmiddelen, etc. dient te worden vermeden. 

Aanbevelingen onderhoud Sink Stone


Stenen wasbakken krijgen een specifieke behandeling om de kleur van de steen te versterken en de wasbakken ook beter te beschermen tegen vuil en water. De behandeling wordt in twee fasen uitgevoerd en bestaat uit het aanbrengen van twee speciale producten voor dit materiaal. Dit zijn 1. SUPER kleurversterker en 2. Nano-Effect vlekafstotend middel.
 
Dit is een duurzame behandeling, maar na verloop van tijd zal een natuursteen reiniger/bescherming toepast moeten worden, in verband met aantasting door het gebruik van water en zeep. We raden aan dit onderhoud één keer per jaar uit te voeren. Indien dit niet wordt gedaan, kunnen door de poreusheid van het marmer vlekken of scheuren ontstaan. 

Claims voor artikelen worden niet erkend als de beschreven voorzorgsmaatregelen niet zijn opgevolgd. 

Bekijk de Sink Collection

INFO

Waskom inspiratie opdoen

INFO

Neem direct contact met ons op.

Hoe kunnen wij u helpen?
Chat direct WhatsApp Telefoon
Koop LoooX
Tailor-Made